Grow You Ownn Kweekset – Strelitzia Nicolai

 12,50

Met deze kweekset van Grow Your Ownn kweek jij nu thuis je eigen Strelitzia Nicolai kamerplant! De kweekset bevat een terra cotta pot, kokostabletten en zaadjes. Een leuke, unieke ervaring voor jezelf, of leuk als cadeau voor een ander!

Kleur: Groen
Voorraadstatus: Levertijd 2-3 dagen, wel aanwezig in winkel

Vergelijk
Artikelnummer: GYO-7 Categorieën: , , Tags: , , ,

30 DAGEN RETOUR

2 JAAR GARANTIE

GRATIS VERZENDING V.A. €100,-

600 M² SHOWROOM

Inhoud van het pakket Terra cotta pot en schotel, kokostabletten en zaadjes
Wie ben ik? Mijn naam is Strelitzia Nicolai, maar ik sta ook wel bekend als de paradijsvogelplant of de wilde banaan. Deze bijnamen heb ik te danken aan de vorm en de kleur van mijn bloemen. Ook ben ik een banaan soortige plant met lange stevige stammen en grote bladeren, maar mijn echte plantenfamilie is de Strelitziaceae.
Waar kom ik vandaan? Oorspronkelijk kom ik uit Zuid-Afrika, in de 18e eeuw ben ik voor het eerst naar veel andere landen verscheept. Ik heb deze naam dan ook pas hier in Europa gekregen. De vrouw van de Engelse koning George de 3e, Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, met een grote voorliefde voor planten leidde tot mijn naam.
Hoe groot word ik? Mijn houtachtige stammen kunnen in hun natuurlijke habitat een gigantische hoogte van wel 6 meter behalen, mijn bladeren worden maximaal 1,8 meter in doorsnee en mijn bloemen kunnen wel 18cm bij 45cm groot worden. Echter zal ik deze proporties bij u in de woonkamer niet behalen, wel ben ik een flinke plant!
Hoeveel wil ik drinken? Zomers ben ik erg dorstig, geef mij dan ook zoveel water dat mijn grond pas na een week weer droog is. Wel is belangrijk te voorkomen dat mijn wortels in het water staan, dit kan namelijk zorgen voor rot in mijn wortels. In de winter ben ik minder dorstig, maar krijg ik nog steeds graag wekelijks water, verminder dus de hoeveelheid. Ook vind ik het heerlijk om eens in de zoveel tijd een lekkere sproeibeurt te krijgen, dit helpt het stof van mijn bladeren te verwijderen zodat het zonlicht mijn blad beter kan bereiken.
Waar wil ik staan en van welke temperaturen houd ik? Ik ben gek op licht, en het liefst zoveel mogelijk! Zet mij dan ook altijd voor een raam, in de winter zelfs het liefst vol op het zuiden! Ik ben een van de weinige kamerplanten die ook door professionele kwekers wordt gekweekt onder direct zonlicht. Door te weinig zonlicht wordt mijn blad lelijk en groei ik slecht. Doordat ik gek ben op zon, kan ik ook goed tegen de warmte. Kou vind ik echter niet lekker dus zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 10 graden komt.

Beschrijving

Met deze kweekset van Grow Your Ownn kweek jij nu thuis je eigen Strelitzia Nicolai kamerplant! De kweekset bevat een terra cotta pot, kokostabletten en zaadjes. Een leuke, unieke ervaring voor jezelf, of leuk als cadeau voor een ander!

Bezoek onze sfeervolle winkel van meer dan 600m2 in Barneveld en laat u verrassen door ons grote aanbod verlichting, meubelen, linnen en accessoires. Bij ieder product vindt u een indicatie van de verwachte levertijd. Mocht dit anders zijn dan vermeld, dan nemen wij direct contact met u op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Grow You Ownn Kweekset – Strelitzia Nicolai” te beoordelen

Ga naar de bovenkant